redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1 Acadèmia Tastavins: de novembre 2008

21 de nov. 2008

TAST CAVES GRAN RESERVA

El dijous dia 20 de novembre de 2008 l’Acadèmia Tastavins del Penedès va dur a terme un altre tast dels que duu a terme mensualment dins el cicle Tasta els cellers del Penedès. En aquesta ocasió, i motivat per la proximitat de les festes de Nadal, i la nova identificació pels caves Reserva i Gran Reserva, el tast va ser dedicat a productes d’aquesta tipologia. Els caves tastats van ser 6 (4 Reserves i 2 Grans Reserves), i més concretament: Rexach Baqués Gran Reserva, Berdié Romagosa Gran Reserva, Llopart Brut Nature Reserva, Xamós Reserva El.legant, Planas Albareda Reserva de l’Avi Planas i Balma de Mas Bertran Viticultors. El tast va ser dirigit per l’enòleg Lluis Raventós. Els assistents van destacar l’altíssim nivell dels productes presentats, així com les diferències entre les mostres presentades, que demostren la maduresa i la personalitat que cada un dels elaboradors ha imprès en els seus caves.

Etiquetes de comentaris:

12 de nov. 2008

PRESENTACIÓ VINS DO PENEDÈS DE LA COLLITA 11.11.2008

L’11 de novembre de 2008, i coincidint amb la diada de Sant Martí, l’Acadèmia Tastavins del Penedès va realitzar la presentació dels primers vins de la D.O. Penedès de la collita 2008. L’acte va tenir lloc a la plaça de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i va comptar amb la presència de diversos alcaldes i regidors de la comarca, cellers, associacions de viticultors i entitats relacionades amb el sector. Hi van intervenir els presidents de l’Acadèmia Tastavins del Pendès, de l’Institut d’Estudis Penedencs, dels Mestres Cellerers de Catalunya i de la D.O. Penedès així com l’alcalde de Vilafranca del Penedès. Per finalitzar l’acte, es va procedir al tradicional acte d’aixetonar la bóta, obsequiant a tots els presents amb una degustació d’aquest nou vi, i s’entregà una branca de pi a cada Ajuntament perquè el pengessin al balcó com a mostra de que ja podem tastar el nous vins de la collita 2008.

Etiquetes de comentaris:

1 de nov. 2008

TAST DE MAS COMTAL 30.10.2008

El dijous 30 d'octubre de 2008 es va celebrar el tast de Mas Comtal, organitzat per l'Acadèmia Tastavins del Penedès. La Marta Milà, néta del fundador del celler, va explicar la història de la finca i els processos d'elaboració dels seus vins. El tast va comptar amb 30 assistents, que van poder degustar alguns dels millors vins del celler. A destacar el tast de 2 anyades, 2007 i 2005, del vi Pomell de blancs, activitat que va servir per demostrar l'evolució positiva d'un vi blanc sense barrica en ampolla, trencant els tòpics de que els vins blancs del Penedès, s'han de veure el mateix any. Els assistents també van poder tastar el seu escumós D.O. Penedès, elaborat amb Xarel.lo i Chardonnay, i els seus vins negres Antistiana i Petrea.

Etiquetes de comentaris:

redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1