redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1 Acadèmia Tastavins: de febrer 2009

27 de febr. 2009

TAST MAGISTRAL DE PARÉS BALTÀ

El passat dijous dia 26, es va dur a terme un nou tast de vins, dins el cicle "Tasta els cellers del Penedès", que organitza mensualment l’Acadèmia Tastavins del Penedès. En aquesta ocasió, els assistents, van poder aprofundir en els vins, de Parés Baltà, de la mà de Josep Cusiné, tercera generació de la bodega, que juntament amb el seu germà Joan, són actualment els responsables de la mateixa.

Entre els vins que van poder degustar, 3 vins blancs, 3 vins negres i 1 cava. Els escollits pel celler per aquesta presentació van ser el Calcari, un xarel.lo del 2008, Electio, el xarel.lo amb barrica que elabora el celler, Ginesta, un interessant vi de gewürstraminer provinent de la zona de foix; Hisenda Miret, un dels pocs vins elaborats 100% garnatxa del Penedès, Marta de Baltà, elaborat amb Syrah, i Blanca Cusiné, un cava elaborat amb chardonnay i pinot noir.

Cal destacar la gran sorpresa que van despertar aquests vins de producció molt curta, per la seva personalitat, així com per els processos d’elaboració diferencials emprats pel celler.

Etiquetes de comentaris:

22 de febr. 2009

43È CONCURS DE VI DE LA D.O. PENEDÈS

Com en els darrers 42 anys, l’Acadèmia Tastavins del Penedès, i la D.O. Penedès, han presentat la nova edició del seu concurs de vins, que es durà a terme durant el present més de febrer i març.
Aquest concurs de vins que s’ha celebrat de manera ininterrompuda desde l’any 1967, continua mantenint els objectius amb els que es va constituir, que són potenciar l’elaboració de vins de qualitat dins la D.O. Penedès, així com el reconeixement a l’esforç dels elaboradors en aquesta línia.
Per l’actual edició, el concurs tornarà al seu format original, en que els vins seran tastats per un grup d’experts en el món del vi, constituit per sommeliers, enòlegs, restauradors i periodistes.Per participar-hi cal cumplimentar la sol·licitud de participació, fer-la arribar a l'Acadèmia Tastavins del Penedès i lliurar les mostres a les oficines de la D.O. Penedès, fins el 6 de març.

Etiquetes de comentaris:

14 de febr. 2009

INICIACIÓ AL TAST DE VINS

El passat dijous dia 12 de febrer, l’Acadèmia Tastavins del Penedès, va dur a terme, el primer tast de vins d’aquest 2009 a Barcelona, i més concretament al Restaurant Braseria Flo. L’activitat, que va comptar amb l’assistència de més de 30 persones, amb les que s’havia contactat durant la mostra de vins i caves de Barcelona, va consistir en un tast d’iniciació, dirigit pels enòlegs i acadèmics Pere Antòn Amadó i Josep Tutusaus. Degut a la bona acollida d’aquesta activitat, l’Acadèmia Tastavins del Penedès, està conformant el calendari actual d’aquests tastos dirigits, per fer a la població de Barcelona.

Etiquetes de comentaris:

10 de febr. 2009

TAST DE PARÉS BALTÀ 26.02.2009 (VILAFRANCA)

El dijous 26 de gener es realitzarà el proper tast, dels que organitza l'Acadèmia Tastavins Sant Humbert dins el cicle "Tasta els cellers del Penedès". Com sempre, serà al Centre Agrícola a les 20:30h i en aquesta ocasió es presentaran els productes del celler Parés Baltà. Parés Baltà és un celler amb més de 200 anys d'història situat a Vilafranca del Penedès. Elabora un gran ventall de vins i caves, a partir del raïm provinent de vinyes pròpies, cultivades de forma ecològica i agrupades en 5 finques; fet que li dóna diferents sóls amb diferents microclimes. Per participar-hi cal confirmar assistència prèviament a l'Acadèmia Tastavins info@academiatastavins.com ; tel. 93 890 35 81). Les places són limitades a 45 persones i s'atorgaran per estricte ordre d'inscripció. L'activitat, que com sempre s'acabarà amb un sopar informal, té un cost de 15€ pels socis de l'Acadèmia Tastavins del Penedès i del Centre Agrícola, i de 20€ pels no socis.

Etiquetes de comentaris:

6 de febr. 2009

VOLS SER JUTGE DEL 1R CONCURS DE VINS DELS PAÏSOS CATALANS?

"Des de l'agrupació vinya-celler-masia, ens han fet arribar aquesta informació pels membres de l'Acadèmia Tastavins del Penedès"Per primera vegada els aficionats al món del vi tenen l'oportunitat de ser jutges d'un concurs de vins, i no d'un concurs qualsevol, sinó del I Concurs del vins dels Països Catalans, organitzat per l'Associació Vinya-celler-masia. El concurs “Els jutges” de Vinya-Celler-Masia és, a més, el primer concurs de vi que inclou únicament petits cellers de tot el territori de parla catalana.
L’objectiu és donar a conèixer vins de petits elaboradors que malgrat el seu esforç diari, a la vinya i al celler, per produir vins de qualitat són encara desconeguts. Hi participaran 50 vins i caves, provinents de 33 cellers de diferents poblacions del Penedès, Lleida, Girona, el Bages, Tarragona, el Priorat i les Balears. Entre els 50 productes participants hi ha 21 vins negres, 4 rosats, 15 blancs, 1 dolç i 9 caves, que competiran en una sola categoria. Tots els productes són elaborats per petits cellers, que tenen la seva finca, emparen els seus vins amb marca pròpia i tenen produccions inferiors a 500.000 ampolles; fet que els converteix en productes molt exclusius i majoritàriament desconeguts en els països catalans.
Cada membre del jurat valorarà 9 vins: 6 en una primera fase (fins el 30 de març) i 3 dels vint-i-cinc millor valorats en una segona fase (fins el 10 d'abril). Els guanyadors es presentaran en un esdeveniment lúdico-festiu a mitjans de maig de 2009, en el que hi seran convidats tots els jurats. Tothom qui vulgui participar només ha de complimentar la seva sol·licitud d’inscripció a www.vinyacellermasia.net i fer el pagament de 50 euros abans de l'1 de març de 2009, i rebrà a casa seva les ampolles de vi que podrà valorar des de casa seva per internet, o via fax cumplimentant el formulari de valoració.

Etiquetes de comentaris:

ÈXIT I SORPRESES EN EL TAST DE GRAMONA

El passat dijous 5 de febrer, al Centre Agrícola de Vilafranca i dins l’activitat de tast de vins “Tasta els cellers del Penedès”, que organitza mensualment l’Acadèmia Tastavins del Penedès, el Celler Gramona va presentar els seus caves.
Amb una assistència record de 48 persones, la família Gramona va sorprendre als assistents presentant en primícia dos productes que encara no han sortit al mercat. Per una banda va presentar el rosat del seu cava Argent, elaborat al 50% amb Chardonnay i Pinot Noir. Juntament amb aquest cava, es varen catar el III Lustros 2002, el Celler Batlle 2000, l’Argent i el Rosé. La segona sorpresa va venir al final de la vetllada, amb la presentació en primícia del vi escumós de gel Frisant de Gel, elaborat a partir de Gewürstraminer.

Etiquetes de comentaris:

1 de febr. 2009

JORNADA INICIACIÓ AL TAST (Barcelona) 12.02.09

El dijous 12 de febrer l'Acadèmia Tastavins del Penedès organitza una Jornada d’iniciació al tast a Barcelona. Serà a les 20h al Restaurant braseria Flo (C/ Jonqueres, 10). En el tast, organitzat per l’Acadèmia Tastavins del Penedès, coneixerem diferents vins del Penedès (blancs, negres i rosats) i acabarem la vetllada amb un sopar fred acompanyat dels vins del tast. El preu de la jornada (tast de vins+sopar) és de 20€ que es pagaran in situ.
Cal reserva prèvia per telèfon al 938 903 581 o via e-mail a info@academiatastavins.com abans del 10 de febrer. Les places són limitades a 20 persones i s’atorgaran per estricte ordre d’inscripció.

Etiquetes de comentaris:

redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1