redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1 Acadèmia Tastavins: de juny 2009

22 de juny 2009

Tot és a punt per rebre els amants del vi i el jazz

Estimats amics,

Ja estem a les portes de la TERCERA EDICIÓ del Caixa Penedès Vijazz, que celebrarem el primer cap de setmana de juliol. Cal destacar el gran èxit de la fira de producte, que ja compta amb els estand plens i llista d'espera, des de mitjans del mes de març.

Com a novetat d'aquest any i seguint amb l'aposta que fem de la qualitat de la nostra fira, la copa que donarem amb la compra de tiquets serà de la prestigiosa marca Riedel, i es podrà triar entre la de vi o la de cava. Cal, doncs, felicitar els cellers participants, que gaudiran d'un aparador magnífic per publicitar els seus productes.

Tanmateix, i com a novetat també d'aquest any, als acadèmics se'ls lliurarà gratuïtament un val de degustació i la copa, a l'estand que l'Acadèmia tindrà a la fira.

Nombroses activitats paral·leles vestiran l'esdeveniment, com els tastos comentats, maridatges, visites a cellers, visites guiades a Vilafranca i les rutes del vi, activitats culturals i la SEGONA EDICIÓ DEL MEETING D'ENOTURISME.

I dels recitals de JAZZ, no tan sols mantenim, sinó que apujem el nivell dels artistes que actuen a la nostra Vila. Paquito D'Rivera & Chano Domínguez, John Scofield, Raynald Colom, Ramon Fossati, Spyro Gyra,... el millor Jazz que podem gaudir.

Aquest any, el concert inaugural tindrà lloc el dijous 2 de juliol al "Casal", a les 20:30h. L'entrada és gratuïta però limitada per l'aforament, per això aconsellem anar-hi amb una mica de temps. Preparem-nos, doncs, per gaudir d'uns dies dels millors vins i caves, maridats amb el millor Jazz.

Nota publicada al diari El 3 de vuit, el divendres 19 de juny de 2009.

Etiquetes de comentaris:

16 de juny 2009

Tast d'identificació de varietats i mètodes d'elaboració (Barcelona- 25 de juny)

Benvolguts amics, El proper dia 25 de juny, us proposem des de l’Acadèmia, una nova activitat de tast de vins, al restaurant Braseria Flo. Aquesta vegada, el tast serà de vins blancs i rosats del Penedès i anirà dedicat a la identificació de les varietats de raïms i les diferents formes en què han estat elaborats, o segons el mètode que s’ha fet servir en la seva elaboració: criança, vi d’anyada, etc. L’activitat acabarà amb un sopar informal al mateix restaurant i tindrà un cost de 25€ per cada assistent, o de 20€ pels acadèmics. Les places per aquesta activitat són limitades a 30 persones, per rigorós ordre d’inscripció a info@academiatastavins.com o per telèfon al 93 890 35 81. Data límit d’inscripció 23/06/09 Us hi esperem!

Etiquetes de comentaris:

10 de juny 2009

Joan Tarrada i Gol, revalida el càrrec com a President de l'Acadèmia

El sr. Joan Tarrada i Gol, continuarà sent President de l'Acadèmia Tastavins del Penedès els propers 4 anys, en ser reelegit per complir aquest càrrec. Joan Tarrada agraeix haver estat reelegit i afirma que queda molt per fer en la promoció dels vins i caves del Penedès.
A continuació, podeu llegir la transcripció del discurs de Joan Tarrada en ser reelegit President, que es va publicar al 3 de vuit el divendres 29 de maig de 2009: Una finestra que ens dóna respecte i responsabilitat Respecte i responsabilitat, són les dues paraules que m’han de guiar en els propers quatre anys, ja que he tingut el gran honor de ser reelegit com a president de l’Acadèmia Tastavins del Penedès. Respecte, per a tota la quantitat d’amics, des del pagès fins a l’elaborador, siguin acadèmics o no, que conformen aquest teixit tan marcadament important del nostre estimat Penedès i que tenen en l’acadèmia posades moltes expectatives de promoció, moltes esperances de futur. Responsabilitat, per haver aconseguit la confiança de Miquel Rius i de Ricard Rafecas, és a dir, de Rius i Rius i del 3 de vuit, per tenir cada setmana oberta aquesta finestra que ha de ser un vehicle de comunicació entre les activitats acadèmiques, els esdeveniments del sector i els bons i savis consells d’assessors com el nostre patrocinador. Respecte, per la quantitat i espectacularitat de tots els projectes en els quals l’Acadèmia es veurà immersa en el decurs dels propers quatre anys i que faran que Vilafranca sigui coneguda arreu com a capital del vi. Responsabilitat, per tenir la destresa de fer pal de paller al voltant del qual tots els amics, sobretot els joves, que tinguin inquietuds per tot el que embolcalla el món del vi, se sentin identificats en un nou projecte, en unes renovades il·lusions i en un territori que l’estimin, respectin i sentin com a seu. Respecte, per la important tasca de fomentar la cultura del vi, per ensenyar a degustar, per descloure paladars tancats, per fer de la moderació, en tots els hàbits de la nostra vida, una filosofia que ens és pròpia. Responsabilitat, finalment, d’estar a l’alçada de tots els excel·lents companys de junta que he tingut i que tindré. Gent jove que s’incorpora, plena d’il·lusió i amb l’objectiu de servei a la nostra terra, com a finalitat. Gràcies per la vostra confiança. Molt de treball ens espera. Treball, que jo no defugiré. Hi ha molta feina a fer. Molta promoció per estudiar. Molta bellesa del Penedès per ensenyar. Un Penedès massa desconegut a Catalunya i a Espanya, que espera per ser presentat en societat. Compteu amb mi per aconseguir-ho, perquè jo sí que compto amb tots vosaltres. Joan Tarrada Gol

Etiquetes de comentaris:

9 de juny 2009

NOVA SESSIÓ DEL CURS DE TAST (VILAFRANCA) 9.06.09

Avui, dimarts 9 de juny, es realitzarà una sessió extra de tast de caves dins el Curs de Tast dirigit a acadèmics, que es realitza a Vilafranca del Penedès des del 19 de maig, amb una sessió setmanal. Serà al Centre Agrícola de Vilafranca del Penedès, a partir de les 20:30h. En el curs dirigit per l'enòleg Santi Ventura, els 25 acadèmics participants han pogut aprendre a apreciar les qualitats i característiques dels vins del Penedès; es va començar amb una sessió de vins blancs, per després tastar vins rosats i acabar amb vins negres. Avui es realitzarà una sessió de caves del Penedès, que acabarà amb el tradicional sopar fred del Centre Agrícola.

Etiquetes de comentaris:

redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1