redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1 Acadèmia Tastavins: d’octubre 2009

27 d’oct. 2009

Nit de Vins a Vilafranca del Penedès, divendres 20 de novembre

L' Acadèmia Tastavins Penedès organitza la nit del divendres 20 de novembre, amb el suport del Servei de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, una festa innovadora on el vi serà el centre d'atenció

La NIT DE VINS tindrà lloc a Cal Figarot, de Vilafranca del Penedès. L'objectiu de la festa és difondre la cultura del vi entre la gent jove, basant-se en un consum moderat i responsable, donant-los a conèixer els diferents aromes i sabors. Per aquest motiu el servei de barra serà exclusiu de vins, i l'aigua serà gratuïta per a tothom.

Al llarg de la nit hi hauran les actuacions de Romesco, Pep Plaza (actor conegut per les seves imitacions de Pep Guardiola al Crackòvia, entre d'altres) i Quim Vila. L'entrada tindrà un cost de 5€, i inclourà una copa i dues consumicions, ja siguin de vins o de panets de degustació. Aquestes es podran comprar anticipadament al Servei Comarcal de Joventut de l'Alt Penedès i el 20 de novembre mateix a la taquilla de Cal Figarot. La festa està destinada a tots els públics, oberta a tothom, però per a la degustació de vins s'ha de garantir la majoria d'edat.

Les novetats d'aquesta festa són, per una banda, que la barra de bar nomes distribuirà com a beguda vins del Penedès i la consumició d'aigua serà gratuïta per a tothom, i per altra, que aquesta activitat, que sovint té lloc durant el dia, en aquesta ocasió serà a la nit.

La nit contarà també amb un petit acte acadèmic, que consistirà en la presentació de la nova junta i els agosarats projectes que es desenvoluparan els propers quatre anys, així com l'entrega de diplomes a les persones que han participat als cursos de tast de vins efectuats al llarg de l'any.

La Nit de Vins vol se un acte d'enllaç entre el final i l'inici de la programació d'aquests cursos de tast de vins que organitza l'Acadèmia amb la col·laboració del servei comarcal de joventut i de l'INCAVI, per a joves de la nostra comarca. La programació anomenada L'Aroma del Vi, consisteix en cursos d'iniciació i aprofundiment als tast de vins per als joves de l'Alt Penedès, s'organitzen des de l'any 2002 i tenen com a objectiu difondre la cultura del vi entre la gent jove, basant-se en un consum moderat i responsable, i alhora promoure el coneixement, el respecte i l'estima per l'entorn i els paisatges vitivinícoles que caracteritzen la comarca de l'Alt Penedès. Tenen, doncs, una finalitat bàsicament educativa destinada a pal·liar el gran desconeixement que els joves tenen sobre els vins en general. Durant el 2009 s'han programat 12 cursos, de 6 hores en 4 sessions cadascun, per a joves d'entre 18 i 35 anys, en els quals han participat 120 joves a diferents municipis de la comarca. Per a l'any 2010 està prevista la realització de 12 cursos dels quals es podrà tenir informació a l'estanc que es muntarà a la nit de vins.
 

+ Informació:
Acadèmia Tastavins del Penedès
Tel. 93 890 35 81

Servei Comarcal de Joventut de l'Alt Penedès
Tel. 93 890 00 00 ext. 9140

23 d’oct. 2009

Noves places disponibles per la sessió de tast de vins negres del dia 29 a Barcelona!

Per tal de poder donar cabuda a més aficionats al món del vi, de cara a la sessió de tast de vins negres del dia 29 de novembre a Barcelona, des de l'Acadèmia Tastavins posem a la vostre disposició 10 noves places per assistir-hi, per rigorós ordre d'inscripció. Aquesta sessió, de la mateixa manera que els altres serà gratuïta pels Acadèmics, i tindrà un cost de 15€ pels no acadèmics. En finalitzar la sessió, qui ho desitgi es podrà quedar a sopar en el mateix establiment per un import de 20€ per persona. El tast es realitzarà a les 20:30h al Restaurant Braseria Flo de Barcelona.
Cal confirmar assistència a info@academiatastavins.com o al telèfon 93 890 35 81

22 d’oct. 2009

Capítol de la verema'09


El Penedès necessita emocionar!

El dijous 15 d’octubre es va celebrar l’edició 2009 del Capítol de la Verema que organitza l’Acadèmia Tastavins del Penedès. Al restaurant Ca la Katy de Sant Martí Sarroca, es van reunir més de 50 empresaris, polítics, representants sindicals, patronals, institucions vitivinícoles, periodistes i acadèmics per fer balanç de la verema 2009 al Penedès.

Paradoxalment a l’ànim general, molt marcat per la crisis i les difícils relacions entre la pagesia, els elaboradors i les administracions, la trobada va venir precedida per l’exposició de les xifres de la collita, amb una significativa millora respecte el 2008, tant en quantitat com en qualitat, molt marcada per el bon comportament de les condicions climatològiques a la zona.

Les discussions es varen moure en quatre eixos principals: les normatives que regulen l’activitat, els preus i la qualitat del raïm entrat, l’amenaça de les marques blanques i sobretot les mancances a nivell de promoció i notorietat de marca que dificulten les vendes de vi (i no tant de cava) del Penedès, sobretot a Espanya i també a Catalunya.

Respecte el primer tema, va ser palesa la queixa tant dels pagesos com dels elaboradors davant la gran burocràcia i lentitud en temes relacionats amb urbanisme (construcció de masies per mantenir els pagesos al costat de la vinya), construcció de cellers, plans renove de maquinaria, peticions de ajudes i subvencions,... Com a proposta es va reiterar la necessitat de la creació d’una “ventanilla” única per tots els temes relacionats amb el sector.

El tema del preu del vi, molt d’actualitat, va ser abordat pels pagesos, molt disgustats amb els actuals preus, que venen molt marcats per els grans elaboradors i que fan molt difícil que el pagès es pugui guanyar la vida. Molts d’ells es queixen de que cada cop han de portar més vinyes (i per tant treballar més), per guanyar-se la vida. Els petits i mitjans elaboradors, que en l’actualitat son les empreses que millor estant pagant el raïm, reclamen una millora de la qualitat per no fer malbé la imatge de les varietats del Penedès.

Com a novetat respecte a anteriors edicions del Capítol de la Verema, es va fer notar l’amenaça que suposa per el sector la implantació de les marques blanques o de distribució en el mercat del vi, ja que aquestes es basen únicament en la variable preu, sense tenir en compte orígens i qualitats.

Finalment, i davant l’evidència que encara hi ha molta feina a fer per arribar al consumidor final i perquè aquest vegi els vins catalans i del Penedès com un producte de qualitat i de referència, es va apostar per canviar l’estratègia actual i apel·lar als sentiments i les emocions del consumidor. L’objectiu és convertir el consum de vi del Penedès en una emoció (ja en el cava s’està aconseguint), i fer que els consumidors es sentin identificats amb el producte des d’un punt de vista emocional (i no només des del “xovinisme”).

L’Acadèmia Tastavins del Penedès, a través del seu President el Sr. Joan Tarrada, es va oferir a liderar els canvis que necessita el món vitivinícola penedesenc i es va posar a disposició del sector per fer de “pal de paller” per aconseguir que el Penedès sigui un referent de vins i caves a Catalunya, a Espanya i arreu del món.    

13 d’oct. 2009

Capítol de la verema - 15 d'octubre

Aquest dijous 15 d'octubre es celebrarà el capítol de la verema, organitzat per l'Acadèmia Tastavins del Penedès. Serà a partir de les 21h al Restaurant Sant Jordi "Ca la Katy" de Sant Martí Sarroca.

El Capítol de la Verema és un punt de trobada entre els diferents agents del sector del vi i el cava (cellers, pagesos i institucions) i serveix per debatre diferents problemàtiques del sector.

Durant el sopar, els acadèmics tindreu l'oportunitat d'escoltar els temes que afecten al vostre sector i fer-hi la vostra aportació.

El sopar té un cost de 30 €. Es prega confirmar l'assistència, fins el dimecres 14 d'octubre, a l'Acadèmia Tastavins (info@academiatastavins.com; T. 93 890 35 81).

Etiquetes de comentaris:

Curs de tast de Barcelona

L'Acadèmia Tastavins del Penedès us ofereix un curs de tast de vins a Barcelona.

Es realitzarà durant 3 setmanes consecutives, al Restaurant Braseria Flo.
Aquestes sessions es duran a terme els dies 22 d'octubre, 29 d'octubre i 5 de novembre a partir de les 20:30, i tindran una durada d'1h30'
Els objectius que s'assoliran en aquest curs permetran als assistents:
1-Conèixer el procés de cata sensorial de vins
2-Aprofundir en el procès d'elaboració de vins i caves
3-Conèixer les diferències de vins segons el tipus de varietats i procés d'elaboració

Durant aquest Curs es tastaran més de 20 vins i caves diferents, de la mà d'experts del món del vi i el cava.

El preu del curs és de 50€ (pels acadèmics és gratuït).

Calendari del curs:
22 d'octubre: Vins blancs
29 d'octubre: Vins rosats i negres
5 de novembre: Caves

Per a més informació, contactar amb l'Acadèmia Tastavins: info@academiatastavins.com, T. 93 890 35 81

Etiquetes de comentaris:

2 d’oct. 2009

Tast de xarel·los online

Els aficionats al món del vi, ja poden veure online el primer enregistrament d’un tast de l’Acadèmia Tastavins st. Humbert, a www.academiatastavins.com. El tast és de xarel·los del Penedès i es va enregistrar en directe des del Centre Agrícola de Vilafranca del Penedès el passat 1 d’octubre, durant la sessió mensual de tast que organitza l’entitat. En aquesta ocasió, i sota el títol, Les diferents cares del Xarel.lo, tots els assistents al tast, i les més de 200 persones que el van seguir per internet en directe a través del lloc web http://www.academiatastavins.com/, van poder descobrir diferents tipus d’elaboracions amb la varietat Xarel.lo, des de vins de l’any, fins a vins dolços, passant per vins de criança i cava, amb un eix comú, que tots elles estaven elaborades 100% amb la varietat Xarel.lo. Els productes que es van tastar van ser: el vi Xarel·lo 2007 de Finca Viladellops, l’Advent 2007 100% Xarel.lo d’Heretat Mont-Rubí, el cava Argila de Mas Bertran Viticultors, vi Parató 2008 de Parató Vinícola i vi MS 4.7 de Finca Valldosera. Amb aquest tast de xarel·los es reinicia aquesta activitat de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, després de l’aturada de vacances, i a més, com a novetat es crea la possibilitat de que tothom qui ho desitgi els pugui seguir des de casa seva per internet, o els pugui consultar a posteriori des del lloc web de l’entitat. Per aquesta primera emissió es van produir certs problemes de so en l’emissió en directe, però que no han perjudicat l’enregistrament, per aquest motiu, des de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, demanem disculpes a totes aquelles persones que no el van poder seguir en les condicions idònies.

Etiquetes de comentaris:

1 d’oct. 2009

Tast de xarel·los del Penedès (Dijous 1/10/09)

En el tast "Les diferents cares del Xarel.lo," tots els assistents al tast, i les més de 200 persones que el van seguir per internet en directe a través del lloc web http://www.academiatastavins.com/, van poder descobrir diferents tipus d’elaboracions amb la varietat Xarel.lo, des de vins de l’any, fins a vins dolços, passant per vins de criança i cava, amb un eix comú, que tots elles estaven elaborades 100% amb la varietat Xarel.lo. 

Els productes que es van tastar van ser: el vi Xarel•lo 2007 de Finca Viladellops, l’Advent 2007 100% Xarel.lo d’Heretat Mont-Rubí, el cava Argila de Mas Bertran Viticultors, vi Parató 2008 de Parató Vinícola i vi MS 4.7 de Finca Valldosera.

PART 1


PART 2

Etiquetes de comentaris:

redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1