redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1 Acadèmia Tastavins: de novembre 2009

23 de nov. 2009

Tast 5 Continents, 3 de desembre (Vilafranca)

Dia: dijous 3 de desembre
Hora: 20:30h.
Lloc: Centre Agrícola (Passatge Alcover, s/n. Vilafranca del Penedès. Veure plànol)
Preu: 25€ per a acadèmics i socis del Centre Agrícola, 30€ per a la resta d'assistents (inclou el tast i un sopar fred al mateix Centre Agrícola)


Pel proper 3 de desembre, des de l'Acadèmia us volem proposar un tast bastant diferents dels que realitzem habitualment, i que ens portarà a tastar les varietats més característiques de països dels 5 continents.
En aquesta línia, es tastaran vins de:  Austràlia, Sudàfrica, Xile, els Estats Units i Alemanya.
Actualment estem fent la preselecció dels vins, per tal d'escollir els més adients i representatius de cada zona.
L'activitat, com sempre, és oberta a tothom prèvia incripció al telèfon 93 890 35 81 o e-mail a info@academiatastavins.com, i tindrà un cost de 25€ pels acadèmics i de 30€ per a la resta d'assistents.
Per aquesta ocasió, i degut a la complexitat del tast, el nombre màxim d'assistents és de 30 persones. S'atorgaran les places per estricte ordre d'inscripció

Etiquetes de comentaris:

Els vins i els caves, es dónen la mà amb els joves i la nit




El passat divendres dia 20, es va dur a terme la primera edició de la Nit de Vins, un nou projecte de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, amb la col.laboració del Consell Comarcal de l’Alt Penedès nascut amb l’objectiu d’acostar els vins i caves als joves i al consum en les hores d’oci nocturn.

L’esdeveniment es va dur a terme a Cal Figarot de Vilafranca del Penedès i va constar de les actuacions del grup penedesenc Josephine, de Pep Plaza i Quim Vila, i durant el mateix els assistents van poder degustar 49 vins i caves diferents arribats d’un gran nombre dels elaboradors més representatius del Penedès.

Més de 700 persones de totes les edats, amb una destacada presència de gent jove, van participar-hi,  gaudint de les actuacions acompanyades d’una copa de vi o cava.

Aquesta iniciativa està enmarcada dins el nou Pla Estratègic de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, per tal d’assolir l’objectiu de promocionar els vins i caves a les festes populars de les poblacions d’arreu de Catalunya, i acostar-los als més joves, demostrant que el consum del vi es pot fer a la nit, sense que generi cap tipus de problema.

Segons paraules de Joan Tarrada President de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, aquesta primera Nit de Vins, va ser una excel·lent prova per demostrar la viabilitat i l’acceptació d’aquest nou tipus de format de celebració, i que ara desde l’Acadèmia s’iniciarà una ronda de presentacions amb els diferents municipis de la zona del Penedès, per tal de que puguin dur a terme la seva pròpia Nit de Vins durant les festes de cada població.

Vins tastats a la Nit de Vins de Vilafranca del Penedès
Blancs
1+1=3 Dahlia (Viognier)
ALSINA SARDÀ (Macabeu – Xarel•lo – Parellada)
CAN DESCREGUT 303 (Xarel•lo – Chardonnay – Macabeu)
DUC DE FOIX (Macabeu – Xarel•lo – Parellada)
ESTEVE VIA (Agulla)
GRIMAU BLANC DE BLANCS(Macabeu – Xarel•lo – Parellada – Chardonnay)
JANÉ VENTURA 15 VINYES (Xarel•lo – Muscat – Chardonnay – Malvasia)
JEAN LEON MAGNOLIA (Chardonnay – Xarel•lo)
MS 4.7 (Xarel•lo)
NADAL FINCA BOADELLA (Xarel•lo)
PARÉS BALTÀ CALCARI (Xarel•lo)
PINORD MIREIA (Gewustraminer – Muscat)
TRIAS-BATLLE (Chardonnay)
VALLFORMOSA CLAUDIA (Parellada – Muscat)

Rosats 
ALBET I NOYA (Pinot Noir – Merlot)
JANÉ VENTURA 10 VINYES (Ull de Llebre – Merlot – Syrah – Sumoll)
MAS COMTAL (Merlot)
MAS COMTAL PIZZICATO (Muscat d’Hamburg)
PINORD REYNAL (Agulla)
TORRES DE CASTA (Garnatxa – Samsó)
TRIAS BATLLE (Merlot – Ull de Llebre)

Negres
ALSINA SARDÀ (Merlot)
DUC DE FOIX (Cabernet Sauvignon)
EMENDIS MATER (Merlot)
GRIMAU (Cabernet Sauvignon – Ull de Llebre)
JANÉ VENTURA 12 VINYES (Ull de Llebre – Merlot – Syrah – Cabernet Sauvignon – Sumoll)
JEAN LEON TERRASOLA (Ull de Llebre)
JOAN SARDÀ GRAN VINYA (Cabernet Sauvignon – Ull de Llebre – Merlot)
MONT MARÇAL (Merlot – Syrah – Ull de Llebre)
PARATÓ FINCA RENARDES (Ull de Llebre)
PARATÓ RESERVA (Cabernet Sauvignon – Ull de Llebre)
PARÉS BALTÀ MAS ELENA (Merlot – Cabernet Sauvignon)
ROIG VIRGILI (Ull de Llebre – Cabernet Sauvignon – Merlot)
TORRES ATRIUM (Merlot)
VALLDOSERA GRAVALS D’EN CAYO (Merlot – Ull de Llebre – Cabernet Sauvignon)

Caves
AVINYÓ RESERVA (Rosat Reserva)

GORNER (Brut Nature)
JANÉ VENTURA (Brut Nature)
JOAN SARDÀ (Brut Nature)
MARRUGAT (Brut Nature Gran Reserva)
MASACHS CAROLINA (Brut Nature)
MASACHS (Rosat)
MASCARÓ NIGRUM (Brut)
MONT D’ARAC (Brut Nature)
PARÉS BALTÀ SELECTIO (Brut Nature Reserva)
RAVENTÓS BLANCH DE NIT (Rosat)
RAVENTÓS BLANCH HEREU (Brut Reserva)
VALLDOSERA (Brut Nature)
XAMÓS (Brut Nature Reserva)

Etiquetes de comentaris:

19 de nov. 2009

NIT DE VINS A VILAFRANCA DEL PENEDÈS


Nit de Vins


Data: divendres 20 de novembre
Hora: 22h. 
LLoc: Cal Figarot de Vilafranca del Penedès
Preu: 5€ (inclou copa i dues degustacions, de vi o panets)
Com adquirir entrades: Prèviament al Servei Comarcal de Joventut de l’Alt Penedès, i el mateix 20 de novembre a la taquilla de Cal Figarot. 


Actuacions




- 22h. Actuació de Josephine

- Acte acadèmic

- 23h. Actuació de Pep Plaza (actor conegut per les seves imitacions a Crackòvia al personatge de Pep Guardiola, entre d'altres).

- Tast de merlot entre tots els assistents  
- 24h. Actuació de Quim Vila 

















El divendres 20 de novembre de 2009 es realitzarà la Nit de Vins a Vilafranca del Penedès, un acte festiu organitzat per l'Acadèmia Tastavins del Penedès amb el suport del Servei de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, una festa innovadora on el vi serà el centre d'atenció.


10/11/2009 – Aquest matí s'ha dut a terme la presentació de la Nit de Vins, de la mà del president de l'Acadèmia Tastavins del Penedès, el sr. Joan Tarrada, i del vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, el sr. Siscu de la Cruz.




Presentació de la Nit de Vins (d'esquerra de dreta: els srs. Joan Tarrada i Siscu de la Cruz). 

La Nit de Vins té l'objectiu de difondre la cultura del vi entre la gent jove, basant-se en un consum moderat i responsable, donant-los a conèixer els diferents aromes i sabors.


Es realitzarà el divendres 20 de novembre a Cal Figarot de Vilafranca del Penedès, a partir de les 22h i comptarà amb les actuacions de Josephine, Pep Plaza i Quim Vila. L'entrada té un cost de 5€ i inclou una copa i dues consumicions, ja siguin de vins o de panets de degustació. El servei de barra serà exclusiu de vins i l'aigua serà gratuïta per a tothom. Es poden adquirir les entrades anticipadament al Servei Comarcal de Joventut de l'Alt Penedès, i el mateix 20 de novembre a la taquilla de Cal Figarot. La festa està destinada a tots els públics, oberta a tothom, però per a la degustació de vins s'ha de garantir la majoria d'edat.


La Nit de Vins també comptarà amb un petit acte acadèmic, que consistirà en la presentació de la nova junta i dels agosarats projectes que es desenvoluparan els propers quatre anys, així com l'entrega de diplomes a les persones que han participat als cursos de tast de vins efectuats al llarg de l'any.


La Nit de Vins vol ser un acte d'enllaç entre el final i l'inici de la programació dels cursos de tast de vins que organitza l'Acadèmia Tastavins amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut i de l'INCAVI, per a joves de la nostra comarca. La programació anomenada L'Aroma del Vi, consisteix en cursos d'iniciació i aprofundiment als tast de vins per als joves de l'Alt Penedès, s'organitzen des de l'any 2002 i tenen com a objectiu difondre la cultura del vi entre la gent jove, basant-se en un consum moderat i responsable, i alhora promoure el coneixement, el respecte i l'estima per l'entorn i els paisatges vitivinícoles que caracteritzen la comarca de l'Alt Penedès. Tenen, doncs, una finalitat bàsicament educativa destinada a pal·liar el gran desconeixement que els joves tenen sobre els vins en general. Durant el 2009 s'han programat 12 cursos, de 6 hores en 4 sessions cadascun, per a joves d'entre 18 i 35 anys, en els quals han participat 120 joves a diferents municipis de la comarca. Per a l'any 2010 està prevista la realització de 12 cursos dels quals es podrà tenir informació a l'estanc que es muntarà a la nit de vins.


+ Informació:

Acadèmia Tastavins del Penedès

Tel. 93.890.35.81


Servei Comarcal de Joventut de l'Alt Penedès

Tel.93.890.00.00 - ext. 9140


11 de nov. 2009

Nova Junta Directiva Acadèmia Tastavins del Penedès i Pla Director 2009-2013

El passat dimecres 11 de novembre es va presentar la nova Junta Directiva de l’Acadèmia Tastavins del Penedès “Sant Humbert”, en el marc del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.


NOVA JUNTA DIRECTIVA
La Junta Directiva, sorgida a les eleccions celebrades a principis d’estiu i presidida per en Joan Tarrada i Gol,  ha estat ampliada fins a les 13 persones, degut a la gran quantitat d’activitats que desenvolupa i planifica l’Acadèmia. Amb esperit regenerador, s’ha incorporat gent jove i amb projecció que permetin encarar tots els reptes que es marquen per el futur.

L’Acadèmia està presidida per segon mandat consecutiu per l’empresari assegurador Joan Tarrada i te la següent Junta:


























A la vegada es mantindrà una JUNTA CONSULTIVA formada pels exPresidents Josep Santacana, Joan Peret i Josep Elias, i per Pere Anton Amado, Miquel Conesa, Angel Camí i Jordi Respall.

PLA DIRECTOR 2009-2013
Juntament amb la presentació de l’equip directiu, l’Acadèmia també va presentar un Pla Director amb un decàleg d’objectius que regiran el futur de l’Acadèmia en els propers 4 anys.

El Pla director presentat és un recull de 10 objectius per els quals l’Acadèmia treballarà en els propers 4 anys (període 2009-2013), en els quals l’Acadèmia es vol convertir en pal de paller, on si pengin les institucions, el sector i les administracions. Els objectius finals son que al pagès se li pugui pagar millor el raïm, que l’elaborador pugui vendre i cobrar en uns mercats tan complicats i que el territori assoleixi l’èxit turístic que es mereix i que pot, i ha de tenir. Els deu punts presentats son els següents:

  1. PENEDÈS COM A DESTI ENOTURISTIC de l’oest de la Mediterrània. La Vegueria Penedès, la força de la nostra terra. Que surtin vinyes a TV3. Serem d’aquí 10 anys, el què ara decidim.
  1. VILAFRANCA CAPITAL DEL VI. Objectiu turístic: àrea metropolitana de Barcelona. Ens hem de creure que som una ciutat del vi. S’ha de palpar en l’ambient respirant olor de raïm i bóta tot l’any. S’han de potenciar els recursos arquitectònics com l’escultura denLimona, el claustre de Sant Francesc, el Museu del vi, ...
  1. CASA DEL PENEDÈS A BARCELONA. Un local al centre de Barcelona que doni a conèixer el Penedès i els seus fruits a la ciutat comtal. Establiment  especialitzat amb productes del Penedès.  Un aparador de casa nostra. Vins, caves, coques, catànies i tots els destins turístics, des de San Sebastià dels Gorgs, Vilafranca,  Olèrdola, Sitges.....
  1. AULA DE TAST A BARCELONA.  Amb l’objectiu que els vins catalans estiguin més presents a les cartes dels restaurants de Barcelona, s’oferirà un espai destinat als prescriptors de la restauració (sommeliers i cambrers), a fi de que coneguin els nostres vins.
  1. PROGRAMA DE TV “TASTAVINS”. Programa de 10 minuts on es mostrarà en cada programa un vi, es farà el seu tast, entrevista al elaborador, imatges de les vinyes i del celler i anunci del vi que es tastarà en el proper programa. Aquest espai es distribuirà a les xarxes de Tv. locals de Catalunya.
  1. CAIXA PENEDÈS VIJAZZ. Seguir invertint en una de les activitats més importants per la difusió del territori.
  1. EL PENEDÈS AL MERCAT ESPANYOL. Una variant del Caixa Penedès Vijazz a Madrid per la primavera dins la Setmana Catalana a Madrid.
  1. MOSTRA DE VINS DE BARCELONA. L’Acadèmia es presentarà per organitzar-la i potenciar-la amb mes tastos, fer-la més propera i acostar-la als prescriptors. Ja estant amb converses amb l’INCAVI, entitat organitzadora.
  1. ACADÈMIA SOLIDARIA. Destinarem el 0,7% del pressupost total de l’Acadèmia, incloent-hi el Caixa Penedès VIJAZZ a l’associació l’Espiga de Vilafranca.
  1. NIT DE VINS. Promoure que en les festes majors i festes populars nocturnes hi hagi més consum de vi i cava.

Etiquetes de comentaris:

6 de nov. 2009

Sessió de tast de caves, Barcelona 5.11.2009




Amb data 5 de novembre es va dur a terme la tercera sessió del curs de tast que l'Acadèmia Tastavins ha organitzat a Barcelona per a Acadèmics i persones aficionades al món del vi.

En aquesta darrera sessió els assistents van poder aprofundir els seus coneixements sobre el món del cava, des de l'àmbit geogràfic, d'elaboració i de tipologia del cava segons la seva criança. En aquesta línia es van poder degustar Caves de Reserva i d'anyada, així com Bruts, Bruts Nature i Rosats.

Per finalitzarla sessió i a tall de curiositat, els assistents van poder descobrir un vi dolç molt peculiar de verema tardana, el Caligo de DG Viticultors-

La sessió de cata va ser dirigida per l'Acadèmic Josep Tutusaus, expert del món del cava.

Durant aquest mes de novembre estàprogramada una nova sessió de tast a Vilafranca del Penedès, pel dijous 26, i pel mes de desembre, i més concretament el dia 3 de desembre, una nova sessió a Barcelona, com és habitual al Restaurant Braseria Flo.

Etiquetes de comentaris:

5 de nov. 2009

Tast de caves (Dijous 5/11/09)

Amb data 5 de novembre es va dur a terme la tercera sessió del curs de tast que l'Acadèmia Tastavins va organitzar a Barcelona per a Acadèmics i persones aficionades al món del vi.

En aquesta darrera sessió els assistents van poder aprofundir els seus coneixements sobre el món del cava, des de l'àmbit geogràfic, d'elaboració i de tipologia del cava segons la seva criança. Es van poder degustar Caves de Reserva i d'anyada, així com Bruts, Bruts Nature i Rosats.

Per finalitzar la sessió i a tall de curiositat, els assistents van poder descobrir un vi dolç molt peculiar de verema tardana, el Caligo de DG Viticultors.

La sessió de cata va ser dirigida per l'Acadèmic Josep Tutusaus, expert del món del cava.




PART 1


PART 2


PART 3

Etiquetes de comentaris:

2 de nov. 2009

Capítol Investidura 45è Aniversari Acadèmia Tastavins del Penedès i lliurament de premis anuals

El passat divendres dia 30 d’octubre de 2009 es va celebrar el 45è Aniversari de l’Acadèmia Tastavins del Penedès al Castell de Sant Martí Sarroca.

L’Acte va estar conformat pel tradicional Capítol d’Investidura, mitjançant el qual es dóna entrada a l’entitat a totes aquelles persones que ho hagin sol.licitat durant l’any. En aquesta ocasió es van nomenar 15 nous membres, dos Acadèmics de mèrit (el sr. Jordi Roc, President de les Joventuts musicals d’Espanya, i el sr. Xavier Mateu, president de Rotary Internacional del districte 2202 l’any 2009), i un Acadèmic d’honor, l’il·lustríssim alcalde de Vilafranca del Penedès, el sr. Pere Regull i Riba.


    Nous acadèmics

La vetllada va seguir amb un excel·lent sopar de maridatge, en què en aquesta ocasió els assistents van poder gaudir de vins poc coneguts del Penedès, presentats pels enòlegs que els elaboren.

Per acabar la vetllada, es va fer el lliurament anual de premis que duu a terme l’entitat amb les següents categories i guardonats:
Millor iniciativa relacionada amb l’art i el vi: Josep Almirall, artista penedesenc, per la Vinya Pintada
Premi al mèrit periodístic: Enric Curt, director i editor de la revista Vinos y Restaurantes
Millor viticultor de l’any: Magí Valldosera
Millor celler de l’any: Bodegues Pinord

Acadèmia Tastavins nous acadèmics 2009
   Premiats 2009


redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1