redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1 Acadèmia Tastavins: de desembre 2009

14 de des. 2009

L'Acadèmia investeix Antoni Fogué




El divendres passat dia 11 de desembre, en el marc del Capítol de Nadal que l’Acadèmia Tastavins del Penedès organitza anualment, es va dur a terme un nou capítol d’investidura, amb 15 nous investits. Com a Acadèmic d’honor, l’excel·lentíssim sr. Antoni Fogué Moya, President de la Diputació de Barcelona; com a Acadèmica d’Honor, la sra. Montserrat Roca Conejo, Presidenta de l’Associació de l’Espiga, i com a acadèmics de nombre:  Josep Anton Bolet Bolet, Jose Antonio Calavia Molinero, Josep Maria Calsina, Josep Carbó Capdevila, Covides, Maria Fustero Conejo, Neus Lladós, Albert Milà Mallofré, Marta Puig Sánchez, Lluís Raventós LLopart, Josep Trias Via i Santi Ventura i Rovira.

Segons el President de l’Acadèmia, Joan Tarrada, es va decidir fer un segon capitol d’investidura aquest any degut al gran nombre de sol·licituds rebudes per part de persones de tot Catalunya per formar part de l’entitat. Aquests nous membres s’uneixen a la 15 que ja en van començar a formar part en la investidura del passat mes d’octubre, i amb ells l’Acadèmia passa a comptar amb quasi 400 associats.

En aquest capítol, a més, es va voler retre homenatge a Joan Raspall, important viticultor i Acadèmic que acaba de complir 90 anys, així com fer un agraïment a tots aquells cellers que formen part de l’entitat, lliurant en aquesta ocasió diplomes a: Alsina Sardà, Bodegues J. Trias, Bodegues Torres, Cavas Bolet, Celler Pardas, Celler Piñol, Covides, Emendis, Blancher, Giró del Gorner, Gramona, Huguet de Can Feixes, Jaume Llopart Alemany, Joan Sardà, Xamós, Mas Bertran Viticultors, Mas Comtal, Mascaró, Parató Vinícola, Torre del Veguer.

Etiquetes de comentaris:

10 de des. 2009

Capítol Extraordinari de l'elaborador academic, d'Investidura i de Nadal

10 de desembre de 2009 Restaurant Sol i Vi

Aquest divendres dia 10 de desembre, es durà a terme un capítol realment extraordinari, que serà d’INVESTIDURA, de NADAL, d’homenatge a JOAN RESPALL i amb especial dedicatòria als CELLERS I ELABORADORS que són acadèmics, als quals farem entrega del guardó que tant mereixen.

Amb aquest nou capítol vol agraïr molt especialment als elaboradors que formen part de l’entitat la seva col.laboració incondicional amb totes les activitats que duu a terme l’Acadèmia Tastavins, com els cursos de tast per joves, les sessions de tast, les presentacions de vins a diferents poblacions, el Caixa Penedès Vijazz, i la recent celebrada Nit de Vins de Vilafranca del Penedès.

A més, i tractant-se d’un napítol d’investidura, s’investirà a:

Acadèmic d’Honor, al Molt Il•lustre President de la Diputació de Barcelona Sr. Antoni Fogué Moya
Acadèmic de Mèrit, a la directora de la Fundació l’Espiga Sra. Montserrat Roca.
Acadèmic de Nombre, a nous acadèmics i acadèmiques.

L’acte Acadèmic, i com és habitual, continuarà amb un sopar de maridatge amb vins i caves del Penedès, entre els més de 100 assistents que ja han confirmat la seva presència.

Etiquetes de comentaris:

4 de des. 2009

Tast de Copes Riedel a Barcelona, dijous 10 de desembre


Dia: dijous 10 de desembre
Hora: 20:30h
Lloc: Restaurant braseria Flo (C/ Jonqueres, 10. Barcelona. Veure plànol)
Preu: 25€ (20€ pels acadèmics). Inclou el tast i un sopar informal al mateix restaurant.


El proper dia 10-12-2009, al Restaurant Braseria Flo de Barcelona, es durà a terme una nova sessió de tast de les que organitza l'Acadèmia Tastavins del Penedès.
Per aquesta ocasió des de l'Acadèmia us proposem un tipus de sessió una mica diferent, que ens portarà a descobrir la importància que tenen les copes, com a eina per potenciar les característiques dels vins i caves.

El tast serà drigit per Jaume Balaguer, expert de Riedel, que ens mostrarà les diferències que presenten diferents vins del Penedès, en funció de la copa que escollim.
La sessió de tast és oberta a tothom que hi vulgui participar prèvia reserva de plaça a  info@academiatastavins.com o al telèfon 93 890 35 81.

Etiquetes de comentaris:

Tast de vins del món (Dijous 3/12/09)

El 3 de desembre, l'Acadèmia Tastavins va realitzar un tast bastant diferent dels que realitza habitualment, en el que es van tastar les varietats més característiques de països dels 5 continents.

Concretament, es van tastar el següents vins:
1. Dr L del celler Loosen Bros d'Alemanya, Riesling 2008
2. The Olive Grove d'Austràlia, Chardonnay 2006
3. Grignon 2006 del celler Chateau Haut de França, AOC Medoc
4. Julien Schaal de Sudàfrica, Syrah 2005
5. Aroma arándano del celler Vinos del nuevo mundo de Xile, Merlot 2007

PART 1


PART 2

Etiquetes de comentaris:

redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1