redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1 Acadèmia Tastavins: Nit de Vins a Vilafranca del Penedès, divendres 20 de novembre

27 d’oct. 2009

Nit de Vins a Vilafranca del Penedès, divendres 20 de novembre

L' Acadèmia Tastavins Penedès organitza la nit del divendres 20 de novembre, amb el suport del Servei de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, una festa innovadora on el vi serà el centre d'atenció

La NIT DE VINS tindrà lloc a Cal Figarot, de Vilafranca del Penedès. L'objectiu de la festa és difondre la cultura del vi entre la gent jove, basant-se en un consum moderat i responsable, donant-los a conèixer els diferents aromes i sabors. Per aquest motiu el servei de barra serà exclusiu de vins, i l'aigua serà gratuïta per a tothom.

Al llarg de la nit hi hauran les actuacions de Romesco, Pep Plaza (actor conegut per les seves imitacions de Pep Guardiola al Crackòvia, entre d'altres) i Quim Vila. L'entrada tindrà un cost de 5€, i inclourà una copa i dues consumicions, ja siguin de vins o de panets de degustació. Aquestes es podran comprar anticipadament al Servei Comarcal de Joventut de l'Alt Penedès i el 20 de novembre mateix a la taquilla de Cal Figarot. La festa està destinada a tots els públics, oberta a tothom, però per a la degustació de vins s'ha de garantir la majoria d'edat.

Les novetats d'aquesta festa són, per una banda, que la barra de bar nomes distribuirà com a beguda vins del Penedès i la consumició d'aigua serà gratuïta per a tothom, i per altra, que aquesta activitat, que sovint té lloc durant el dia, en aquesta ocasió serà a la nit.

La nit contarà també amb un petit acte acadèmic, que consistirà en la presentació de la nova junta i els agosarats projectes que es desenvoluparan els propers quatre anys, així com l'entrega de diplomes a les persones que han participat als cursos de tast de vins efectuats al llarg de l'any.

La Nit de Vins vol se un acte d'enllaç entre el final i l'inici de la programació d'aquests cursos de tast de vins que organitza l'Acadèmia amb la col·laboració del servei comarcal de joventut i de l'INCAVI, per a joves de la nostra comarca. La programació anomenada L'Aroma del Vi, consisteix en cursos d'iniciació i aprofundiment als tast de vins per als joves de l'Alt Penedès, s'organitzen des de l'any 2002 i tenen com a objectiu difondre la cultura del vi entre la gent jove, basant-se en un consum moderat i responsable, i alhora promoure el coneixement, el respecte i l'estima per l'entorn i els paisatges vitivinícoles que caracteritzen la comarca de l'Alt Penedès. Tenen, doncs, una finalitat bàsicament educativa destinada a pal·liar el gran desconeixement que els joves tenen sobre els vins en general. Durant el 2009 s'han programat 12 cursos, de 6 hores en 4 sessions cadascun, per a joves d'entre 18 i 35 anys, en els quals han participat 120 joves a diferents municipis de la comarca. Per a l'any 2010 està prevista la realització de 12 cursos dels quals es podrà tenir informació a l'estanc que es muntarà a la nit de vins.
 

+ Informació:
Acadèmia Tastavins del Penedès
Tel. 93 890 35 81

Servei Comarcal de Joventut de l'Alt Penedès
Tel. 93 890 00 00 ext. 9140
redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1