redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1 Acadèmia Tastavins: de març 2009

21 de març 2009

GUANYADORS 43È CONCURS D.O. PENEDÈS

El passat dia 20 de març, es va dur a terme el lliurament de premis de la 43ª edició del Concurs de Vins de Qualitat de la D.O. Penedès, que anualment desde l'any 1965, organitza l'Acadèmia Tastavins del Penedès i la D.O. Penedès.
El gran nivell de les 83 mostres presentades, que competien en diferents categories en cata a cegues, van motivar uns resultats molt ajustats al capdamunt de cada una de les mateixes, cosa que es pot veure en el gran nombre de cellers que han obtingut algun dels 5 premis que es van repartir per categoria.Els guanyadors de cada categoria van ser:

Medalla Platí: Premi Especial al Millor Xarel.lo: QX de Mas Candí Medalla d'or Vi Blanc Jove: Can Bonastre Blanc 2008 de Can Bonastre Medalla Vi Blanc Criança: Sauvignon Blanc 2008 de Gramona Medalla d'or Vi Rosat 2008: Vilarnau Pinot Noir 2008 de Castell de Vilarnau Medalla d'or Vi Negre Jove: Tempranillo Clàssic 2007 d'Albet i Noya Medalla d'or Vi Negre Criança: Finca Renardes Negre 2007 de Parató Enguany, el jurat del concurs va estar format per un grup heterogeni de Sommeliers, restauradors i enòlegs, que van coincidir en destacar el gran nivell de les mostres presentades

Etiquetes de comentaris:

20 de març 2009

TAST D'IDENTIFICACIÓ DELS VINS BLANCS

El passat dijous dia 19 de març, l’Acadèmia Tastavins del Penedès va dur a terme un tast de vins blancs a la Braseria Flo de Barcelona. El tast es va dedicar a la identificació de diferents tipus de vins blancs, en quant a varietats de raïm amb els què han estat elaborats, mètodes que s’han fet servir en l’elaboració, criança, anyada, etc.
Es van tastar els següents vins: Xarel.lo 2008 d’Albet i Noya, Mireia de Pinord, Petrea de Mas Comtal, cava Balma de Mas Bertran i Advent d’Heretat Mont-Rubí.
Degut a la bona acollida d’aquesta activitat, l’Acadèmia Tastavins del Penedès, ja ha conformat el calendari actual d’aquests tastos dirigits, per fer a Barcelona.

Etiquetes de comentaris:

19 de març 2009

PRESENTACIÓ DEL CAIXA PENEDÈS VIJAZZ 2009

El passat dimecres 18 de març, l’Acadèmia Tastavins del Penedès va presentar el CAIXA PENEDÈS VIJAZZ 2009 a la seu social de Caixa Penedès a Barcelona. El maridatge de vins i caves del Penedès amb música jazz de nivell internacional arriba a la tercera edició amb un planter de músics inigualable i més de 40 cellers presents a la Fira de vins i caves, fet que la converteix en una de les més grans de Catalunya. El Caixa Penedès Vijazz 2009 es realitzarà el primer cap de setmana de juliol, del 3 al 5 de juliol, a Vilafranca del Penedès. La Fira de vins s'ubicarà a la Rambla Nostra Senyora i romandrà oberta de les 17:30 a la 1:30h. Els concerts es realitzaran a l'emblemàtic escenari de la plaça Jaume I des de les 21h fins a les 00:30h. Paquito D’Rivera&Chano Domínguez Quartet, John Scofield Piety Street Band, James Carter Quintet i Raynald Colom Quintet feat ja han confirmat les seves actuacions. La resta de concerts es faran públics en els propers dies. Per a més informació: www.vijazzpenedes.com

Etiquetes de comentaris:

13 de març 2009

TAST DE CAVES NADAL

El darrer tast organitzat per l’Acadèmia Tastavins del Penedès, realitzat el dijous 12 de març, va tenir com a protagonista a Caves Nadal, l’empresa familiar que desde l’any 1510, conrea la seva pròpia finca del Pla. En la presentació, feta per Xavier Nadal, tercera generació de la família Nadal que elabora caves i vins, va destacar la filosofia del celler en elaborar els seus caves i vins amb les varietats autòctones Macabeu, Xarel.lo i Parellada, així com les llargues criances dels seus caves, essent el temps mínim de criança de 24 mesos. A més i com a novetat més destacable, els assistents van poder descobrir la elaboració dels 2 vins dolços de la casa, el 1510 verema tardana, i el 1510 Botrytis Noble. Els altres productes que van poder tastar els assistents, van ser els caves: Especial Gran Reserva 2005, Salvatge Gran Reserva 2003 i Ramon Nadal Giró Gran Reserva 2002, així com el vi Finca Boadella.

Etiquetes de comentaris:

redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1