redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1 Acadèmia Tastavins: Nova Junta Directiva Acadèmia Tastavins del Penedès i Pla Director 2009-2013

11 de nov. 2009

Nova Junta Directiva Acadèmia Tastavins del Penedès i Pla Director 2009-2013

El passat dimecres 11 de novembre es va presentar la nova Junta Directiva de l’Acadèmia Tastavins del Penedès “Sant Humbert”, en el marc del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.


NOVA JUNTA DIRECTIVA
La Junta Directiva, sorgida a les eleccions celebrades a principis d’estiu i presidida per en Joan Tarrada i Gol,  ha estat ampliada fins a les 13 persones, degut a la gran quantitat d’activitats que desenvolupa i planifica l’Acadèmia. Amb esperit regenerador, s’ha incorporat gent jove i amb projecció que permetin encarar tots els reptes que es marquen per el futur.

L’Acadèmia està presidida per segon mandat consecutiu per l’empresari assegurador Joan Tarrada i te la següent Junta:


























A la vegada es mantindrà una JUNTA CONSULTIVA formada pels exPresidents Josep Santacana, Joan Peret i Josep Elias, i per Pere Anton Amado, Miquel Conesa, Angel Camí i Jordi Respall.

PLA DIRECTOR 2009-2013
Juntament amb la presentació de l’equip directiu, l’Acadèmia també va presentar un Pla Director amb un decàleg d’objectius que regiran el futur de l’Acadèmia en els propers 4 anys.

El Pla director presentat és un recull de 10 objectius per els quals l’Acadèmia treballarà en els propers 4 anys (període 2009-2013), en els quals l’Acadèmia es vol convertir en pal de paller, on si pengin les institucions, el sector i les administracions. Els objectius finals son que al pagès se li pugui pagar millor el raïm, que l’elaborador pugui vendre i cobrar en uns mercats tan complicats i que el territori assoleixi l’èxit turístic que es mereix i que pot, i ha de tenir. Els deu punts presentats son els següents:

  1. PENEDÈS COM A DESTI ENOTURISTIC de l’oest de la Mediterrània. La Vegueria Penedès, la força de la nostra terra. Que surtin vinyes a TV3. Serem d’aquí 10 anys, el què ara decidim.
  1. VILAFRANCA CAPITAL DEL VI. Objectiu turístic: àrea metropolitana de Barcelona. Ens hem de creure que som una ciutat del vi. S’ha de palpar en l’ambient respirant olor de raïm i bóta tot l’any. S’han de potenciar els recursos arquitectònics com l’escultura denLimona, el claustre de Sant Francesc, el Museu del vi, ...
  1. CASA DEL PENEDÈS A BARCELONA. Un local al centre de Barcelona que doni a conèixer el Penedès i els seus fruits a la ciutat comtal. Establiment  especialitzat amb productes del Penedès.  Un aparador de casa nostra. Vins, caves, coques, catànies i tots els destins turístics, des de San Sebastià dels Gorgs, Vilafranca,  Olèrdola, Sitges.....
  1. AULA DE TAST A BARCELONA.  Amb l’objectiu que els vins catalans estiguin més presents a les cartes dels restaurants de Barcelona, s’oferirà un espai destinat als prescriptors de la restauració (sommeliers i cambrers), a fi de que coneguin els nostres vins.
  1. PROGRAMA DE TV “TASTAVINS”. Programa de 10 minuts on es mostrarà en cada programa un vi, es farà el seu tast, entrevista al elaborador, imatges de les vinyes i del celler i anunci del vi que es tastarà en el proper programa. Aquest espai es distribuirà a les xarxes de Tv. locals de Catalunya.
  1. CAIXA PENEDÈS VIJAZZ. Seguir invertint en una de les activitats més importants per la difusió del territori.
  1. EL PENEDÈS AL MERCAT ESPANYOL. Una variant del Caixa Penedès Vijazz a Madrid per la primavera dins la Setmana Catalana a Madrid.
  1. MOSTRA DE VINS DE BARCELONA. L’Acadèmia es presentarà per organitzar-la i potenciar-la amb mes tastos, fer-la més propera i acostar-la als prescriptors. Ja estant amb converses amb l’INCAVI, entitat organitzadora.
  1. ACADÈMIA SOLIDARIA. Destinarem el 0,7% del pressupost total de l’Acadèmia, incloent-hi el Caixa Penedès VIJAZZ a l’associació l’Espiga de Vilafranca.
  1. NIT DE VINS. Promoure que en les festes majors i festes populars nocturnes hi hagi més consum de vi i cava.

Etiquetes de comentaris:

redirectMatch 301 ^(.*)$ http://www.academiatastavins.com$1